לצערנו הרב עם העלייה בשימוש באינטרנט, ישנה גם עליה בתופעות השליליות כמו פריצות לאתרים, גנבת מידע וניצול לרעה. אתרי האינטרנט מחזיקים במידע רב ופרטי של המשתמשים, ואם לא משתמשים בטכנולוגיות לצורך הגנה על המידע הזה אתם חושפים גם את האתר וגם את משתמשיו לסכנות רבות. אפילו אתר פשוט, כמו חנות ווירטואליות, מקבל פרטים אישיים של לקוחות ומספרי כרטיסי אשראי. ועליהם יש להגן.
מה זה תעודת אבטחה SSL
SSL הוא פרוטוקול לאבטחת מידע המאבטח את שכבת התעבורה של המידע. פרוטוקול זה נחשב לשכיח ביותר באתרי האינטרנט. זהו פרוטוקול וורסטילי היכול להתאים לשימושים שונים ומגוונים.
כל שלב העברת המידע בין לקוח לבין שרת, כמו למשל משתמש המכניס את השם והסיסמה או מספר כרטיס האשראי, הוא שלב רגיש. האקרים יכולים להשתמש בשיטות שונות לצרוך ציתות, זיוף וחבלה במידע העובר ברשת בין הלקוח לבין השרת.
פרוטוקול SSL מאפשר ליהנות מהגנה על הפרטיות, אימות ושמירה על אותנטיות. הוא עושה זאת באמצעות שיטות הצפנה סימטריות, מפתחות ציבוריים וקוד אימות מסרים. השימוש בפרוטוקול אינו דורש שום פעולה אקטיבית מצד המשתמש.
תעודת SSL היא התעודה המאשרת כי האתר עושה שימוש בפרוטוקול האבטחה. הגולש יודע כי מדובר באתר אותנטי המאושר על ידי הגוף המנפיק את התעודה, וזהו אינו אתר מתחזה שנועד לצורך דיוג (פישינג) וגנבת פרטים אישיים.
מדוע אתם חייבים תעודת SSL באתר שלכם
בתור אתר יש לכם אחריות כלפי המשתמשים שלכם. אתם רוצים לספק להם חווית גלישה בטוחה. כאשר הגולש מבצע פעולות באתר, כמו למשל שימוש בכרטיס אשראי ומסירת פרטים אישיים, הוא רוצה לדעת שאף אחד לא מאזין ועושה שימוש לרעה במידע העובר ברשת. ללא שימוש בפרוטוקול SSL כל פעולה של העברת מידע מסכנת את המשתמש ובסופו של דבר פוגעת במוניטין שלכם.
גם מנועי החיפוש רגישים לעניין. למשל גוגל רוצה להבטיח לגולשיה חווית גלישה איכותית ובטוחה, ולכן היא ממליצה להם בתוצאות החיפוש על אתרים בטוחים. בדיקת תעודת ה SSL גורם המשפיע על דירוג האתר שלכם בעיני גוגל. אם אינכם עושים שימוש בפרוטוקול אבטחת המידע הדבר פוגע במיקום שלכם בתוצאות החיפוש ומביאה לפגיעה בפוטנציאל התנועה לאתר. כך שבסופו של דבר בעיות אבטחה הופכות להיות תנועת גולשים נמוכה ופגיעה במכירות. ואילו המתחרים שלכם המשתמשים בפרוטוקול האבטחה מצליחים לגרוף את כל תנועת הגולשים.
דפדפני האינטרנט יודעים לזהות האם לאתר יש אבטחת SSL והם מציגים לגולשים אזהרות כאשר מדובר באתר לא מאובטח. אתם יכולים לתאר לעצמכם מה יקרה באתר המכירות שלכם, כאשר בדיוק ברגע שהגולש סיים להעמיס את עגלת הקניות ובא לבצע את הרכישה – קופצת לא הודעה המזהירה כי האתר לא בטוח. זהו הרגע שכרטיס האשראי חוזר לארנק והגולש מחפש לבצע את הקניה שלו במקום אחר.